Transport comunitari

El projecte Transport comunitari —mobilitat elèctrica compartida, en marxa des del 2018, és el primer transport comunitari del barri de Sants i vol mostrar un model de mobilitat sostenible que impulsi la transició energètica i ofereixi alternatives a l’actual paradigma de mobilitat a Barcelona. 

La iniciativa posa a disposició del veïnat, les entitats, cooperatives i els comerços de Sants un bicicargo per a l’ús col.lectiu que permet satisfer les seves necessitats de transport habitual mancomunant els recursos. Es tracta d’una bicicleta elèctrica amb remolc que pot transportar fins a 300 quilos.

Com funciona?

Qualsevol persona, entitat i cooperativa pot fer ús del bicicargo fent una reserva a través d’una aplicació informàtica de Som Mobilitat i pagant una petita quota que serveix per cobrir el cost de manteniment.

El bicicargo es pot llogar amb conductor o sense. Per conduir-lo sense xofer, cal fer prèviament un curs de formació. La bicicleta està disponible de dilluns a divendres a la Lleialtat Santsenca en horari del centre: de 10h a 22h exceptuant festius i vacances.

Aquest projecte s’ha impulsat des de la CELS — Coodinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca, conjuntament amb l’Economat Social, Som Mobilitat, Biciclot i Som Energia i ha rebut el suport del Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona.