Porta el portàtil —campanya de recollida d’ordinadors portàtils

La Lleialtat Santsenca, amb col.laboració amb La Troca i dins del projecte Casals Comunitaris, posem en marxa Porta el portàtil, una campanya de recollida i recuperació d’ordinadors portàtils en desús que té per objectiu facilitar l’accés a la tecnologia del veïnat que ho necessita.

La crisi de la Covid-19 ha posat de manifest les desigualtats socials dels col.lectius més vulnerables i ha accentuat l‘escletxa digital de moltes llars.

La campanya Porta el portàtil pretén recollir i habilitar portàtils per a usos educatius i de comunicació i entregar-los a les persones i col.lectius del barri de Sants que no en disposen per tal que no quedin excloses de les eines tecnològiques; unes eines que s’han demostrat imprescindibles per poder estudiar i treballar a distància així com per comunicar-se o realitzar qualsevol tràmit en situacions de limitació de la mobilitat i confinament.

Quins materials recollim? 

  • Ordinadors portàtils a partir de 2014, en bon estat i amb el carregador*
  • Ratolins
  • Webcams
  • Fundes de portàtil
* Els portàtils anteriors a 2014 no permeten la instal.lació del programari adient, per això us demanem que no ens els porteu. Podeu anar al Punt Verd.
* No es recolliran portàtils que no s’engeguin o funcionin correctament, amb peces trencades o sense carregador. Es farà una primera valoració in situ en el moment de l’entrega.
* Entregar els equips sense dades ni arxius. En l’adequació dels equips per a la posterior entrega, aquests seran sotmesos a un procés de reboot que esborrarà qualsevol document.

Què farem?

A la Lleialtat recollim els portàtils que ja no feu servir, els recuperem i els formatem per tal de posar-los a punt i que tinguin una segona vida a mans d’aquelles persones que no es poden permetre comprar-ne un. Per això treballem amb els col.lectius, escoles i administracions del barri per identificar les necessitats i garantir que ningú es quedi sense recursos informàtics.

La campanya s’adreça tant a empreses, particulars, institucions i entitats que hi vulguin contribuir.

Com participar-hi?

Particulars: veniu a la Lleialtat amb el vostre equip i dirigiu-vos al taulell de recepció. Una persona de l’equip us atendrà per recollir el vostre portàtil i farà una primera valoració. No cal cita prèvia.

Empreses, institucions i entitats: si voleu aportar una quantitat nombrosa d’equips, concerteu cita prèvia per tal de poder gestionar l’entrega.

Horaris: dilluns a divendres, 10h a 21h

Calendari: a partir del 16 de setembre (sense data de finalització)

Contacte

info@lleialtat.cat
93 706 52 54